Bovenbouw

Schooljaar 2015-2016

Zo we zijn alweer een tijdje bezig in groep BB. In de onderstaande link kunt u hier over lezen. Veel leesplezier:

Groep 6,7,8 december 2015 

 

 
 

2 juli 2015

Dag toppers, we gaan jullie missen! Het is tijd om afscheid te nemen.
Dag Idse, we gaan jouw humor missen!
Dag Jelmer, we gaan jouw rust en stille genieten missen!

Dag Marc, we gaan jouw eigenwijsheid missen!

Het was een feest om jullie in de klas te hebben. Bedankt voor deze jaren.

 

Ook nemen we afscheid van juf Uilkje... Bedankt voor alles, veel succes op de Ds. Hasperschool in Akkrum. We gaan juf ontzettend missen!

 

20 februari 2015
Nog een paar uurtjes en dan gaat het gebeuren......

Klassenavond

10 februari 2015

 

20 november 2014

Voor de leerlingen van groep 7 en 8 was vandaag de voorleeswedstrijd. Onder toeziend oog van de strenge doch rechtvaardige juryleden: juf Anita, juf Jannie, juf Uilkje en alle andere leerlingen van school hebben 4 leerlingen deelgenomen aan de wedstrijd. De winnares van vandaag was.....(trommelgeroffel)......Laura Kooistra! Ze ontving de oorkonde uit handen van de winnares van vorig jaar, die toevallig vandaag haar (knappe) rapport kwam laten zien; Mirthe Dijkstra.

Laura, gefeliciteerd en heel veel succes bij de volgende ronde(s)!

 

November 2014

Ook dit jaar doen we (de hele school) mee met Edukans Schoenmaatjes. Hierbij vullen we schoenendozen met spullen voor een kind in een arm land. De schoenendoos versieren we zodat de buitenkant en de binnenkant aantrekkelijk zijn voor de kinderen. Soms krijgen we te horen waar onze schoenendoos heen is gegaan. Dit jaar kregen we dozen die we zelf in elkaar moesten vouwen. Dit heeft ertoe geleid dat we om kwart voor 4 nog samen bezig waren voor het goede doel!

We hebben ook een nieuw speeltje op het plein ontdekt: autoband rollen, euh....kind- in-een-autoband-rollen!

ook zijn er meiden die hele leuke ideeën hebben om je te vermaken met name met dit versje: "Leve de kont van de duizendpoten" en daarbij nog doorgaan met het klappen in de handen. Dit bracht helaas veel overlast in de klas. De leerlingen vonden het een heel piepklein beetje irritant worden. (Een beetje heel erg dus) Maar gelukkig is dit virus de school uitgegaan en hebben ze weer iets nieuws uitgevonden dit: "Ik zag laatst eens een poppenkraam daar zag ik al die poppen staan die poppen dronken poppenbier die poppen dronken poppenwijn wat zullen die poppen vrolijk zijn!" Nou als wij die poppen waren hadden we niet zo vrolijk geweest als we dit weer de hele tijd horen. Maar goed ooit zal er een einde komen.

We zijn bezig geweest met lampionnen voor sint maarten. Erg mooie eindresultaten Foto's volgen nog.
En lekker veel snoepen (denk aan appels, mandarijnen, sinaasappels, bananen, druiven enz.) zou ik zeggen!

Leuke gymlessen hebben we ook. Namelijk korfbal lessen. Vier keer krijgen de kinderen van 3,4,5,6,7 en 8 les in korfbal van vrijwilligers van de korfbalvereniging. Na al deze lessen zijn ze goed genoeg getraind voor een eindtoernooi! Met zulke kanjers verwacht ik dat we wel gaan winnen.

Namens groep 6, 7 & 8


Laura Kooistra

 

 


Welkom groep 6 en welkom terug groep 7 & 8

Dit schooljaar starten we met maar een heel klein klasje...
Groep 6, 7 & 8 bestaat uit 14 leerlingen, uit 14 unieke, bijzondere en gezellige individuen. De jongens zijn dit keer in de meerderheid. Via deze site laten we met enige regelmaat weten wat zich allemaal in onze klas afspeelt. Tot nu toe kunnen we melden dat we een geweldige start hebben gemaakt, we hebben samen afspraken en regels gemaakt en het verschil hiertussen besproken, we hebben groepsgesprekken gehad over plagen/pesten, opstekers/afbrekers, respect voor elkaar. We hebben een nieuwe taal- en spellingsmethode in gebruik genomen, de lees- en extra hulpgroepjes zijn weer gestart. En we kunnen melden dat bijna de hele klas heeft gesolliciteerd op de taak van mediator... Hieruit blijkt hoe belangrijk de leerlingen dit vinden. Inmiddels zijn 4 leerlingen gekozen en begonnen met de opleiding voor mediator. We houden u op de hoogte! 


Wat doe je als je een weddenschap van juf wint en hierbij een taart verdiend???

Juist ja...

 Laatste schooldag schooljaar 2013-2014, we nemen afscheid van Anna en van groep 8. Het ga jullie goed!!!

dag Jildou; we gaan jouw rust missen...
dag Agnes; we gaan jouw enthousiasme missen...
dag Hinke; we gaan jouw koffie missen...
dag Jacob; we gaan jouw 'heb een hekel aan school' missen...
dag Myrthe; we gaan jouw creativiteit missen...
dag Anita; we gaan jouw handschrift missen...
dag Mirthe; we gaan jouw vrolijkheid missen...
dag Joppe; we gaan jouw 'voetbalkennis' missen...
dag Jorrit; we gaan jouw sportiviteit missen...

dag Fleur; we gaan jouw fleurigheid missen...
dag Minke; we gaan jouw humor missen...


 

LOVS-toetsen weer gestart

En alweer een toets! Hoeveel rondjes moesten we dit jaar al invullen? A-c-b-a-d etc., en dat het hele jaar door! Maar natuurlijk is het voor een goed doel. Vooral groep zeven, met hun score wordt hun latere cito-score geschat! Maar je moet niet gespannen zijn hoor, want jullie kennende maken jullie er vast wel iets van! En namens iedereen:

Succes!!!

Van uw verslaggever Jorrit Kiestra

 

 

Pake en beppe pannenkoekendag  

Donderdag 27 maart was de pake en beppe pannenkoekendag! Alle pake's en beppe's van de leerlingen kwamen bij de Reinbôge hier in Tersoal. Daar aangekomen kregen de pake's en beppe's een rondleiding. Later kregen ze (de naam van deze dag zegt het al) heerlijke pannenkoeken! Deze pannenkoeken zijn helemaal zelf gebakken door de ouders van de leerlingen. En het waren er heel wat, want bij elke tafel zijn wel ongeveer twee pannen opgegeten! Dus namens heel Reinbôge en de pake's en beppe's:

Bedankt voor de lekkere pannenkoeken!!!!

Van uw verslaggever Jorrit Kiestra

 

 

De Cito-toetsen zijn weer begonnen!!!

Het wordt weer zachtjes lopen in de gangen, DE CITO-TOETSEN ZIJN BEGONNEN!!! en voor groep acht wordt het nog lastiger, die moeten zwoegen en zweten! Het is natuurlijk altijd spannend, maar gelukkig vallen de vragen best wel mee. En voor degene die de toets hééél spannend vindt, is een opluchting, er wordt het meest gekeken naar de toetsen die zijn gemaakt vanaf groep zes. Dus zó belangrijk is die toets nou ook weer niet, maar je moet natuurlijk wel altijd heel erg je best doen! Succes groep acht, doe je best!!!

Van uw verslaggever Jorrit Kiestra

 

 

LOVS toetsen met succes afgerond!

De hele school (ook de juffen) heeft weer gezweten; de toetsweken zijn weer afgerond!  Anderhalve week toetsen maken, toetsen maken en nog eens toetsen maken; is geweest. Maar die anderhalve week heeft wel succes gehad, want hij is hartstikke goed gemaakt! Dat is sowieso leuk maar omdat het zo belangrijk is, is het nog veel leuker dan een gewone toets. En als er kinderen van K.N.S. De Reinbôge dit lezen; van harte gefeliciteerd met deze goed gemaakte toetsweek.  

Van uw verslaggever Jorrit Kiestra

 

 

 Kerstvakantie alweer afgelopen

Het is maandagochtend, alle kinderen staan op alsof er niks aan de hand is. Niet wetende dat er hen iets te wachten staat..... Ze lopen naar onderen en dan opeens schiet ze te binnen........ de school is weer begonnen!!!!! Twee weken, veertien dagen vakantie helemaal voorbij! Het ''gewone'' leven is weer begonnen. Het ritme van: half 8 opstaan, aankleden, je haar doen, eten en dan je tanden poetsen begint weer. Niet meer elke dag eindeloos buitenspelen, maar rekenen, taal en spelling. Maar natuurlijk zullen we allemaal onze uiterste best doen!

Van uw verslaggever Jorrit Kiestra

 

Vredesposterwedstrijd

Dit jaar hebben de leerlingen van groep 8 weer meegedaan met de vredesposterwedstrijd van de Lionsclub Oostergo. Helaas zijn de tekeningen niet door de volgende ronde gekomen.

Uit de inzendingen van tekeningen van KNS De Reinbôge is door de Lionsclub één schoolwinnaar naar voren gekomen; de tekening van Fleur! Ze ontving hiervoor een tegoedbon.

Gefeliciteerd Fleur!

 

 

Harde najaarsstorm treft ook Tersoal

Hier in Tersoal zijn we wel een briesje gewend; maar zo'n storm als die op 28 oktober en 5 december zien we niet vaak. De gevolgen van deze zware stormen waren bijvoorbeeld omgewaaide bomen; en de basketbalpaal was zelfs omgewaaid! Hartstikke lastig natuurlijk, maar het was voor sommigen ook heel leuk! Tegen de harde wind in rennen, of in omgevallen bomen klimmen; dat is wel weer eens wat anders! Maar het rustige weer als anders is natuurlijk ook wel fijn.

van uw verslaggever Jorrit Kiestra

 Serious request

Het is bijna zover: Serious Request; 3 dj's gaan in een glazen huis platen draaien. Het doel is: geld inzamelen voor het goede doel. Iedereen kan ook zelf geld ophalen en bij het glazen huis brengen. Dit jaar staat het in Leeuwarden. Het geld gaat naar bepaalde landen voor mensen die diarree hebben en er zelfs van overlijden. Op school doen wij ook mee aan deze actie. De BSO bijvoorbeeld, haalt flessen op. Bij ons in groep 6,7,8 hebben we de afspraak gemaakt dat als je wipt of een grapje uithaalt (bijvoorbeeld de kookwekker zetten) moet je 10 cent in het spaarpotje voor Serious Request doen.

http://www.rodekruis.nl/campagnes/3fm-serious-request-2013/kom-in-actie/paginas/kom-in-actie.aspx

Van uw verslaggever Jacob Jansma

 

Schaatsen voor water

Vrijdag 15 november was het weer zover: schaatsen voor water was weer aan de gang! Dit is een sponsoractie waarin de kinderen van de groepen: 5, 6, 7 en 8 gaan schaatsen. Maar niet zomaar wat rondjes, maar voor een heel goed doel; namelijk: waterleidingen en schoon drinkwater voor Afrikaanse landen. Elk kind kon zich laten sponsoren door het e-mail adres van de sponsor op een briefje te noteren en een e-mail sturen. Daarna kon de sponsor een bedrag per rondje of een maximaal bedrag invoeren. En daarmee konden wij dus kinderen in Afrika steunen. En dat is goed gelukt! Want we hebben maar liefst... houd je vast! €1025,50 opgehaald!!! Dit is behoorlijk knap van onze toppers! Wij zijn heel blij met dit bedrag, en hopen dat de kinderen in Afrika er ook heel blij mee zijn.

Van uw verslaggever Jorrit Kiestra

 

 

Herfstvakantie!!!

Hèhè, het is weer...... herfstvakantie!; Maar dat hadden we ook wel verdiend na zeven, ja zeven weken ploeteren. Dan kun je je voorstellen dat je daar erg zin in hebt. maar wat hebben we  in die eerste zeven weken gedaan? En wat doen we in de vakantie? In de eerste zeven weken van dit schooljaar gingen we er weer vol tegenaan; iedereen was weer gefocust op school en het werk. (zucht) Maar daar is verandering in gekomen, want we hebben weer een week rust (!) En wat gaan we in die week doen? ........ Er is maar één antwoord op die vraag, we vragen het aan de juffen! Hier komt een klein maar sappig interview:

Verslaggever: wat wil juf in de vakantie gaan doen?

Wieke: veel tijd doorbrengen mijn kinderen, met mijn eigen <~ met nadruk op (!)

Verslaggever: en hoe zit het met uitslapen?

Wieke: ik hoop dat ik mag uitslapen tot......... zeven uur

Verslaggever: bedankt voor je bijdrage!

Wieke: goede vakantie!

Van uw verslaggever Jorrit Kiestra

 

 

mediatordiplomering

 

Dinsdag 17 September was de diploma uitreiking van de mediatoren; Agnes, Jildou, Myrthe, fleur, Marc, Idse en Anna hebben 3 weken gezwoegd om dat hele stappenplan in hun hoofd te werken. Een mediator? Wat is dat eigenlijk?                                                                                                                 

Een mediator is iemand die anderen probeert te helpen bij een conflict. Juf Herma traint de mediators om dit te kunnen leren. En deze 7 toppers hebben het overleefd Ze leerden o.a. het gevreesde stappenplan, aandachtig luisteren en geconcentreerd bezig zijn. Sinds 2009 is er elk jaar
weer een nieuwe mediatorploeg. We hebben 1e jaars mediatoren, een 2e jaars mediator en zelfs 2 senioren (3e jaars)!. We hopen natuurlijk dat er zo weinig mogelijk conflicten zijn, en dat het een fijn mediator seizoen wordt! 

Van uw verslaggever Jorrit Kiestra                                  

 

 

 

Het schooljaar is weer begonnen!!!

Maandag 19 augustus is iedereen weer met frisse moed aan een nieuw schooljaar begonnen. Maar ja, 6 weken vakantie is niet niks; gelukkig is intussen iedereen wel weer aan het schoolritme gewend. Eerst was het wel even wennen, want je moest (en moet nog steeds trouwens) wel 8:30 in school zitten. En te laat komen zit er ook niet in. Spijbelen komt hier op school gelukkig niet voor. :-)

Ook in de onder- en middelbouw gaat het goed bij de kinderen. Groep één en twee maken prachtige werkjes, groep 3, 4, 5 zijn ook weer goed bezig met het werk van de dagtaak en groep 6, 7, 8 zijn goed aan de gang met het dagelijkse werk en de weektaak. Voor groep 1, 3 en 6 was het een hele omzet. Vooral groep één had een hele stap gemaakt, van peuterschool naar de reinbôge. Voor groep 3 en 6 was het alleen een ander lokaal en een andere klas, maar toch wel weer heel anders. Gelukkig wordt dit goed opgepakt door de kinderen van de andere groepen. Er is al veel verteld, maar toch heb ik het idee dat ik iets vergeten ben...... Maar natuurlijk, de juffen hebben ons op de eerste dag  met een  toeter (???) wakker gemaakt!!!!

Jorrit Kiestra